Henrik Kjærgaard-Jensen

Historiefortælleren Henrik Kjærgaard-Jensen blander fantasi og virkelighed på en måde, så man gang på gang må udbryde "Det' da løgn!" Hvad har han gang i, når han driver rundt på ryggen i Det Indiske Ocean og støder ind i et krydstogtskib, eller når han går tur med sin ven gedden fra Gudenåen?

Henrik bruger sit eget liv som udgangspunkt for sine historier. Nogle er ren fantasi, andre er selvbiografiske. Det kalder på smilet og latteren, når han fortæller om sin tid blandt hippier i en andalusisk bjergby i 60'erne eller kikset "bonderøv" i østjylland i 70'erne med 2CV og jord under neglene eller stemningen i den gamle biograf i barndommens stationsby eller de mange oplevelser fra rejser til nære og fjerne destinationer eller...

Henrik er en erfaren og frygtløs historiefortæller med et stort repertoire. Han er ikke bange for nye opgaver og siger selv: "Det der ikke er på repertoiret kan komme det." Han har fortalt i utallige sammenhænge, på biblioteker, skoler, kulturhuse, museer, forsamlingshuse, sognegårde, højskoler, private hjem, festivaler m.m.

Henrik fortæller også for børn. Han fik folketroen ind under huden som barn i 40'erne og 50'erne og fortæller med gys og humor om sine møder med troldene og de underjordiske. Som troldolog (ekspert i trolde) har han holdt utallige foredrag for børn om de underjordiske, og som performer har han tryllebundet lige så mange med sine barske og sjove oplevelser hos troldene.

Forestillinger for børn:
"Mit liv med troldene" - Læs mere
"Ingen mad i dag" - sammen med musiker Ole Bisbjerg - Læs mere
"En frygtløs dreng" - sammen med musiker Ole Bisbjerg - Læs mere
Bogudgivelse: Troldens Hat - og andre østjydske sagn om troldfolk. 2000.

Kontakt:
Henrik Kjærgaard-Jensen
østerbro 35, Mellerup, 8930 Randers Nø
Tlf. 86431141 mob. 27581141
hkjaergaardjensen@gmail.com